Добро утро,
При подаване на уведомление по чл.62 за склучен ТД на 05.03.2021г. съм направила грешка при попълване на трудовото възнаграждение. Какъв е начина да бъде коригирана грешката?
Здравейте, имам следното питане:
Фирма А предоставя заем на фирма Б за срок от една година с годишна лихва 4,75%. Фирма Б връща предсрочно заема, но не изплаща полагащата се лихва до момента на връщането. Лихвата ще се изплати след няколко месеца.
Въпросът ми е, фирма А кога трябва да издаде фактурата за лихвата, при връщане на заема или при плащане на лихвата?
И още един въпрос. Ако този актив не ни е необходим и решим да го продадем това ще не е приход от стопанска дейност и ще трябва да се плати КД. Данъка ще е върху сумата на прихода или ще е намалена с балансовата стойност. Притеснява ме това че дарението няма стойност и достатъчно ли ще е протокола от определяне на стойността.
Благодаря
Благодаря. Но какви са сметките по който да ги отразя? И трябва ли да начислявам амортизация.
9
Здравейте, имам нужда от помощ. Ново създадено ЮЛНЦ получава дарение на ДМА, но в договора е описан само актива не е упомената сума. Как да осчетоводя този договор за дарение? Моля помогнетел
Здравейте, имам нужда от вашата помощ за следния случай
Българска фирма регистрирана по ДДС получава Инвойс от Румънска фирма регистрирана по ДДС за услуга извършена на територията на България. Трябва да съставя протокол по чл.117 от ЗДДС. И в двата дневника ли се включва този протокол?